15 July, 2016

LEGOLAND WATER PARK: Main AIr bersama Model Lego...

MEI 2016
 Legoland Water Park bertempat di Medini, Nusajaya, Johor telah dibuka sejak 2013 lagi dan dibuka setiap hari bermula jam 10.00 pagi hingga 6.00 petang. Betul-betul sebelah Legoland dan Legoland Resort. Dikatakan Taman Tema Air berkonsepkan lego yang terbesar di dunia dan pertama di Asia dengan menyediakan lebih 20 gelonsor air, lebih 70 model lego dan lebih 3 juta liter air. Tiket (termasuk GST) untuk dewasa : RM 100, Kanak-Kanak : RM 83 dan baby (2 tahun ke bawah) : RM 11. Selain tiket masuk, kami diberi kupon makan & minum yang boleh ditebus kat Restoran dalam water park ni dan dapat 2 pampers untuk baby.Selain macam-macam permainan yang disediakan, di sini ada restoran, pondok kabana yang boleh disewa, kedai cenderahati, locker barang, bilik persalinan dan sebagainya.DUPLO SPLASH SAFARI
Sesuai untuk 5 tahun ke bawah. Kolam dan gelongsor yang cetek
IMAGINATION STATION
Boleh buat empangan sendiri, jambatan dan bangunan dari blok lego.
 

 BUILD A RAFT RIVER
Menarik sebab kita boleh buat rakit sendiri menggunakan kepingan lego yang lembut dan mudah terapung sambil belayar dengan tenang di sepanjang sungai.
 JOAKER SOAKER
Inilah permainan interaktif yang paling disukai kanak-kanak. Macam-macam gelongsor dengan ketinggian yang berbeza, bermain meriam air sambil menanti curahan air dari bekas air yang besar dan berisi 77 liter air.


BUILD A BOAT
Bina bot mini sendiri dan belayarkan bot tu kat mini sungai yang deras

BRICK BLASTER, SPLASH 'N' SWIRL, WAVE RIDER, TIDAL TUBE, RED RUSH, TWIN CHASERS, LEGO SLIDE RACER
Macam-macam gelongsor ada. Tak perlu sewa pelampung.


 LEGO WAVE POOL
Merasai pantai dengan ombak buatan. Tak perlu risau sebab ada jaket percuma untuk keselamatan anak-anak.


1 comment: