18 July, 2018

BANGI WONDERLAND THEMEPARK : Water Cannon Pertama di Malaysia

JUN 2018

Yup, satu lagi tempat untuk kita mandi-mandi bersama keluarga dan rakan-rakan serta merasai sendiri pengalaman hampir 16 cabaran atau aktiviti yang menyeronokkan. Bangi Wonderland Themepark dibuka sejak 2016, baru lagi, terletak di Jalan Bangi Avenue, Bangi Avenue, Kajang Selangor. Konsepnya nampak sederhana, tu sebab harga tiketnya agak murah berbanding thempark lain seperti Sunway Lagoon dan sebagainya. Kalau kita bawa budak-budak, diorang bukan heran pun murah mahal, yang penting dapat main air.

Ditutup setiap hari selasa dan dibuka 11 pagi - 6.00 petang. Jika hari cuti, dibuka bermula jam 10 pagi. Bayarannya : 

Dewasa RM 55,                                        Kanak-Kanak bawah 130 cm RM 45,      
Kanak-Kanak bawah 90 cm PERCUMA,     Warga Emas RM 28, 
OKU Dewasa RM 28                                  OKU Kanak-Kanak bawah 130cm RM 22.

  • Kalau nak sewa Tube : RM 14 
  • Sewa locker : Kecil RM 10, Sederhana RM 14, Besar RM 28
  • Parking kereta RM 6

Peraturan : Macam biasa, kena berpakaian renang, body suit, short/long tight, t-shirt. Makanan dan minuman dari luar, tidak dibenarkan di bawa masuk. Kemudahan yang disediakan : Changing room, public area, surau, baby room, medic room, sewa Cabana.


KIDS ADVENTURE, SURF RIDER : 




Cabana : Boleh sewa ni
WATER CANNON : Pertama di Malaysia


TYPOON RIVER, PIRATE'S BAY, BOOMERIANG, MEANDER RIVER



MAGIC FUNNEL, WONDER LOOP, INSANE RACER, ANACONDA TRAIL, THE FALL, SPIRALAX, BODY SLIDE



No comments:

Post a Comment