07 November, 2010

THE CARNIVAL SUNGAI PETANI, KEDAH : 'Simple' dan Tak Serabut Kepala....

OKTOBER 2010


Kalau daripada Johor datang ke Sungai Petani semata-mata nak pegi Carnival, memang tak berbaloi la... 
Terletak di kawasan Cinta Sayang Golf & Country Resort di Sungai Petani, Kedah.Taman tema ini dibuka pada 25 Disember 2006 dan terletak kira-kira 5 km dari pusat bandar.


Ni harga sorang, nak masuk The Carnival....

 
 
Kat sini, tempat dia tak la seluas Sunway Lagoon dan Bukit Merah.Keluasannya kecil je.Jalan 15 minit dah abis pusing satu Carnival.'So', kalau bawak budak kecik, tak pening kepala la nak jaga.Kat sini ada padang paintball dan boleh sewa motorsikal 3 roda, jalan-jalan sekitar Carnival.Pastu ada gak kuda dan tempat loncat-loncat. Tu je la tarikan yang ada.Yang lain-lain tu sama je macam tempat lain.

Cuma air kolam dia nampak berkeladak dan agak kotor di bahagian dasar......sebab apa ha...


 
 
 
 
Cuma ada satu je kelebihan yang takde kat tempat lain.Setiap orang yang masuk akan disediakan makanan dan minuman secara percuma. Masa tu saya dapat sebungkus mee hun dan secawan air sprite.heheee... dah lapar belasah je...

2 comments:

  1. Agree...carnivall tu tak besar sizenya, jadi senang nak manage family kalau ke sana.

    Saya pun ada blog tentang The Carnivall. Link kat bawah tu...

    http://pondokajip.blogspot.com/2013/03/the-carnivall-water-theme-park-in.html?m=1

    ReplyDelete